Príbeh majstra kožušníka

Autor Katarína Šuchová
0 komentárov

Kožušníctvo, inak nazývané aj grznárstvo, blanárstvo či kušnierstvo, je starodávne remeslo, ktoré sa zaoberá spracovaním kožušín. Na Slovensku patrilo k najrozšírenejším remeslám. Doklad o košickom kožušníckom cechu z roku 1307 je najstaršou zmienkou o remeselníckom cechu na našom území. Do konca 18. storočia je doložených 80 kožušníckych cechov.

Kožušiny sa vyrábali z jahniat, oviec, líšok, vlkov a medveďov. Zhotovovali sa z nich vrchné časti oblečenia, podšívky, časti odevov, ale...

Ďalší obsah je len pre predplatiteľov. Predplaťte si časopis klasicky, elektronicky alebo kombinovane a získajte prístup do archívu časopisu na celý rok.
Zakúpiť
Already a member? Prihláste sa tu

Mohlo by sa Vám tiež páčiť