Prvá slovenská kuchárska kniha Jána Babilona

Autor Pavol Ičo
0 komentárov

Minulý rok oslávila” okrúhle 150. jubileum Prvá kuchárska kniha v slovenskej reči, ktorej autorom bol kuchársky majster Ján Babilon (1818 — 1877), rodák zo stredoslovenskej obce Radvaň (v súčasnosti mestská časť Banskej Bystrice), majiteľ reštaurácie v Budapešti a propagátor slovenskej kultúry. 

Kniha, venovaná „Vlasti, národu a povolaniu verne oddaným paniam a paničkám“, obsahuje okolo tisícpäťsto receptov a návodov, napríklad na pestovanie šampiňónov či liečbu...

Ďalší obsah je len pre predplatiteľov. Predplaťte si časopis klasicky, elektronicky alebo kombinovane a získajte prístup do archívu časopisu na celý rok.
Prihlásiť sa Zakúpiť

Mohlo by sa Vám tiež páčiť